Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties

Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden. Dat betekent onder meer dat wij onze patiënten zo snel mogelijk willen behandelen. In verband met grote drukte op onze eigen operatiekamers is er helaas een wachtlijst voor sommige behandelingen. Daarom gaan we enkele operaties voor de specialismen orthopedie en plastische chirurgie op andere locaties uitvoeren. 

Reinier de Graaf werkt hierin samen met de orthopedische kliniek Orthoparc in Bosch en Duin voor de orthopedische operaties. Zo bieden wij onze patiënten de juiste zorg, op het juiste moment. Het gaat hierbij om operaties die in dagbehandeling uit te voeren zijn en waar geen ziekenhuisopname voor nodig is. De operaties worden uitgevoerd door de behandelend medisch specialist die verbonden is aan Reinier de Graaf en die eerder contact heeft gehad met de patiënt. Uiteraard gelden voor de andere locaties dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. 

Opname en behandeling

Patiënten horen van hun behandelend medisch specialist of zij in aanmerking komen voor een operatie op een van de genoemde externe locaties. Alle pre-operatieve afspraken vinden plaats in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hierna worden patiënten geopereerd in Orthoparc.

Nazorg

De nacontrole van de ingreep vindt plaats in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Ook als er na de operatie complicaties optreden, kunnen patiënten voor nazorg terecht bij de polikliniek in het Reinier de Graaf ziekenhuis. 

 

Klik op afbeelding voor patientinformatiefolder