Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

2e Rapid Recovery Syymposium

Na een succesvol eerste symposium organiseert de maatschap Orthopedie van het Reinier de Graaf Gasthuis in samenwerking met Biomet Nederland op donderdag 12 juni de 2e editie van het Rapid Recovery symposium. Een unieke bijeenkomst waarin alle betrokken disciplines door middel van lezingen en break-out sessies kunnen kennismaken met de laatste ontwikkelingen omtrent geoptimaliseerde orthopedische zorg.

Gezondheidszorg onder druk
De gezondheidszorg is volop in beweging. Tegenover een toenemende zorgbehoefte staat, mede door de financieringstekorten, een dalende capaciteit. Een groot maatschappelijk probleem, dat gezamenlijk en doelmatig moet worden opgelost. Het generen van hoogwaardige zorg tegen een acceptabele prijs zou mogelijk de oplossing zijn.

Heup- en knievervanging in één dag
Gespecialiseerde chirurgen, waaronder Stephan Vehmeijer zullen tijdens het symposium uitgebreid ingaan op de recente ontwikkelingen met betrekking tot een heup- en knievervangende operatie in één dag, wat mogelijk een toekomstscenario kan zijn.  Prof. Hendrik Kehlet uit Kopenhagen, de grondlegger van “Fast Track” chirurgie zal  zijn ervaringen delen. Onderwerpen als zorgprogramma’s, kwaliteit en veiligheid op de operatiekamer, kosten verlagen en medische uitkomsten ter bevordering van verbeterde behandelingen komen tevens uitgebreid aan bod.