Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Achmea pluscertificaat

Achemea

In Mei 2014 beloont Zorgverzekeraar Achmea het Reinier de Graaf met drie pluscertificaten: voor patiëntervaringen, ouderenzorg en heupvervanging. Een pluscertificaat betekent dat Achmea ons ziekenhuis als eerste aan haar verzekerden adviseert.

Heupvervanging

Het Pluscertificaat Heupvervanging krijgen we (net als 27 andere ziekenhuizen) omdat we goed scoren op patiëntervaringen en het lage percentage wondinfecties. Onze specialisten kiezen niet altijd meteen voor een operatie, maar kijken altijd of er andere opties voor de behandeling zijn. Daarnaast voldoen wij ook aan de eisen voor de patiëntveiligheid. De drie certificaten van Achmea zijn niet de eerste ‘beloningen’ voor Reinier de Graaf.

Patiëntervaringen

Het eerste certificaat krijgen we omdat we patiëntervaringen meten en ons werk verbeteren op basis van die feedback. We doen dat door gebruik te maken van de zogenaamde CQ-index. Deze methode meet verschillende aspecten van de geleverde zorg, zoals bejegening door artsen en verpleegkundigen, snelheid van de behandeling, voldoende pijnbestrijding en het ervaren resultaat van de behandeling. Achmea heeft slechts 19 ziekenhuizen dit certificaat verstrekt.