Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19067
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:42 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 17 [element_type_id] => 33 [languages_prefix] => [content_id] => 19067 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 33 [name] => ROGO - gipskamer 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 97 [element_id] => 17 [node_id] => 14527 [position] => right [order] => 97 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Nieuwsarchief

Chinese zorgbestuurders op werkbezoek bij orthopedie

10 september 2014: Een filmpje van een man die zijn rollator aan de kant zet en door de ziekenhuisgang loopt. “Deze meneer heeft vandaag een nieuwe heup gekregen.” De monden van 24 Chinese zorgbestuurders vallen open. “Wat voor medicatie heeft hij gehad?”, willen ze weten. Orthopedisch chirurg Stephan Vehmeijer beantwoordt enthousiast alle vragen van de Chinezen, en praat ze bij over de laatste ontwikkelingen bij orthopedie.

De zorgbestuurders uit verschillende Chinese ziekenhuizen bezochten woensdagmiddag 10 september 2014 de afdeling orthopedie. Het bezoek vond plaats in het kader van een onderwijsprogramma dat de bestuurders aan de Erasmus Universiteit volgen. Omdat Reinier al jaren koploper is met nieuwe orthopedische behandelingen, werd het ziekenhuis door de Erasmus Universiteit uitgekozen. Zo haalde Reinier in april dit jaar een Europese primeur door als eerste ziekenhuis een heupprothese in dagbehandeling te plaatsten.

Orthopedisch chirurg Stephan Vehmeijer: “Tijdens het werkbezoek heb ik de bestuurders inzicht gegeven in hoe we zijn gekomen tot het zorgpad bij heup en knie dat van 5 dagen naar 1 dag is gegaan, en hoe we recent zelfs zijn overgegaan naar een dagprogramma. Deze kennis willen we graag delen met de Chinezen. Het mooie van zo’n samenkomen is dat je veel van elkaar kunt leren.”

De Chinese bestuurders volgden ’s ochtends een onderwijsprogramma aan de Universiteit in Rotterdam en bezochten ’s middags Reinier. Na het 2 uur durende werkbezoek kregen de genodigden een rondleiding op de afdeling.