Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Fragility Fracture Care symposium

Op woensdag 5 november 2014 organiseert de Stichting Fragility Fracture Care van het  Reinier de Graaf Ziekenhuis een symposium voor fysiotherapie over de pathologie en behandeling van de fragility fractures. 

‘Fragility Fractures` zijn fracturen die ontstaan door een val van geringe hoogte zonder veel inwerkend geweld bij kwetsbare veelal oudere mensen.

De heup-, wervel- en polsfractuur zijn het meest voorkomend. De belasting die deze fracturen opleveren aan leed bij de patiënt en aan kosten onvoorstelbaar hoog. Naar schatting krijgt de helft van de vrouwen en één derde van de mannen boven de 50 jaar met zo’n letsel te maken en deze fracturen ontstaan vaak bij mensen met een lage botmineraaldichtheid.

Economische impact

Europese data tonen aan dat de economische belasting door de osteoporotische heupfracturen in de 27 lidstaten van de EU indrukwekkend zijn. De directe kosten voor de behandeling van nieuwe osteoporotische fracturen bedroegen in 2011 26 miljard euro, de kosten van de nabehandelingen 11 miljard en de kosten van medicamenteuze preventie 2 miljard, totaal 39 miljard euro.

Welke actie? 

De optimale zorg voor deze categorie gaat verder dan de behandeling van de bestaande fractuur en vraagt om het ontwikkelen van een strategie en visie op preventie om onnodige complicaties en het ontstaan van nieuwe fracturen te voorkomen. Alleen een krachtige domein overstijgende samenwerking tussen alle betrokken disciplines kan een oplossing bieden bij de behandeling van deze sterk in grootte groeiende groep patiënten.

Wij nodigen u van harte uit voor dit symposium en hopen u te mogen begroeten op 5 november a.s. 

 

Klik hier voor het programma

 

Doelgroep

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor fysiotherapeuten.

 

Locatie

De Lindenhof, Zocherweg 9, 2613 ZT  Delft
 

Accreditatie

In het register Algemeen Fysiotherapeut bij de KNGF: 3 punten

 

Kosten

Inschrijvinggeld bedraagt € 80,= (incl. btw)

 

 

 

Dit symposium en de workshops worden mede mogelijk gemaakt door: