Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19067
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:42 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 17 [element_type_id] => 33 [languages_prefix] => [content_id] => 19067 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 33 [name] => ROGO - gipskamer 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 97 [element_id] => 17 [node_id] => 14527 [position] => right [order] => 97 ) ) )

Nieuws

Technische briefing Tweede Kamer over implantaten

De NOV heeft op woensdag 13 februari jl in de Tweede Kamer tijdens een technische briefing gesproken over implantaten.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

Orthopedische implantaten

Reactie op artikel Trouw over (on)veiligheid van implantaten Vandaag (maandag 26 november) staat er een artikel in Trouw over de (on)veiligheid van implantaten.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Nieuwsarchief

Gasthuispraatje een succes

Op 15 februari 2012 bezochten circa 60 huisartsen het Gasthuispraatje dat georganiseerd werd door de orthopedie.
Tijdens deze avond werden de huisartsen meegenomen op een reis langs de verschillende gewrichten en bijgeschoold in het lichamelijk onderzoek van de heup, knie, enkel, schouder en hand/pols. Op 10 onderzoekkamers in de polikliniek orthopedie werd het lichamelijk onderzoek voorgedaan door de orthopeden en de assistenten in opleiding. Medewerkers van de afdeling orthopedie figureerden als patiënt en zij ondergingen menig onderzoek van het bewegingsapparaat. Zelfs het mankend looppatroon werd met overtuiging voorgedaan. Daarnaast was er ook gelegenheid om in kunstbot een heupprothese of knieprothese te implanteren.

Evaluatie

Uit de evaluatie blijkt dat de aanwezige huisartsen enthousiast waren over deze avond. Zij gaven aan veel interessante, praktische dingen te hebben geleerd over elke extremiteit afzonderlijk. Dat het lichamelijk onderzoek telkens geoefend zal moeten worden en dat er goed nagedacht moet worden bij het uitvoeren van onderzoek van het bewegingsapparaat waren enkele conclusies die naar voren kwamen.


Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door: Biomet, Zimmer, Smith&Nephew, MSD en Pfizer