Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Grote opkomst schoudersymposium

Op 20 maart 2012 organiseerde de maatschap orthopedie in het kader van De Lindenhof Serie een schoudersymposium voor fysiotherapeuten.
Het schoudersymposium stond in het teken van het verhelpen van een scheur in de rotator cuff (spiergordel van vier spieren in de schouder) en het plaatsen van een schouderprothese.  Hierover werden presentaties gegeven door de orthopeden Max Hoelen en Hennie Verburg. De fysiotherapeut Rychard Geryszewki richtte zich op de nabehandeling van deze patiëntengroep.
Hennie Verburg: “Fysiotherapeuten krijgen inzicht in de indicatiestelling en het precieze verloop van een ingreep en de bijbehorende risico’s en eventuele complicaties. Deze kennis kunnen zij gebruiken om hun nabehandeling verder te optimaliseren. Ook stimuleert de bijeenkomst laagdrempelig contact tussen fysiotherapeuten en ons als orthopedisch chirurgen. Dit samen geeft een positieve impuls aan de kwaliteit van onze patiëntenzorg.”

De vakgroep Orthopedie organiseert jaarlijks een symposium speciaal voor fysiotherapeuten dat altijd druk wordt bezocht. Het vorige symposium had als onderwerp de knie- en heupprothesiologie. Ook voor het schoudersymposium was grote belangstelling. In korte tijd was het maximum van 150 deelnemers bereiikt en moest de inschrijving zelfs gesloten worden.
De volgende bijeenkomst staat gepland voor maart 2013. Bij de evaluatie van het symposium is geïnventariseerd waar de belangstelling van de fysiotherapeuten naar uit gaat om zo in te spelen op de wensen van de beroepsgroep.
Het fysiotherapiesymposium werde mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 
Foto-impressie van het symposium in De Lindenhof: