Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19067
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:42 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 17 [element_type_id] => 33 [languages_prefix] => [content_id] => 19067 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 33 [name] => ROGO - gipskamer 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 97 [element_id] => 17 [node_id] => 14527 [position] => right [order] => 97 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Nieuwsarchief

Olympisch dokter Marieke van Doorn

Hoger dan Olympisch goud haal je in de sport niet," zegt Marieke terugkijkend, "dat geeft voldoening. Pas later besef je welke impact het winnen van zo'n gouden plak heeft, op het moment zelf was het gewoon alleen maar superleuk." Onze sportarts combineerde het hockey op topniveau met haar studie geneeskunde. "De studie ging me makkelijk af en het sporten ook, dus de combinatie was meestal goed te doen. Het risico van de combinatie was wél dat ik te weinig rust nam en tegen overtraining aan zat. Na een nachtdienst ging ik soms zó door naar een wedstrijd of een training. Als topsporter leer je afzien. Je hebt een doel en gaat ervoor. Ik zie veel parallellen met het artsenvak. Ook als arts stel je doelen en focus je jezelf daar helemaal op. Bovendien is hockey net als het werken als arts teamwerk. Het is leuk om met elkaar ergens de schouders onder te zetten, om er samen het maximaal haalbare uit te halen en top te presteren.

 

Artikel Medisch Contact
Interview Marieke van Doorn
Tv-interview Marieke van Doorn

 

bron: website Reinier de Graaf Groep, www.rdgg.nl