Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Orthopedie Delft op de NOV

Februari 2013: In het programma van de jaarvergadering van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging op 7 en 8 februari jl in Amsterdam was de  orthopedie Delft goed vertegenwoordigd. 

Op donderdag 7 februari mocht Gerald Kraan de spits afbijten met zijn presentatie `Extraforminale ligamenten van de wervelkolom: een anatomische en biomechanische studie´. Op dit onderwerp is Gerald Kraan in november 2012 gepromoveerd.

Op dondermiddag waren er drie presentaties die genomineerd waren voor de Biomet Award, waaronder de presentatie van Hennie Verburg. Mini mid-vastus or conventional total knee arthroplasty; randomized controlled clinical study with CT-control of radiographic position and cement penetration. Dit is een onderdeel van zijn promotie-onderzoek naar  minimaal invasieve chirurgie van de knie. De Biomet Award werd toegekend aan Belle van Meer, één van de onderzoekers binnen de ROGO-Rotterdam. 

Op de vrijdagochtend was het de beurt aan Hans van der Linden die het onderzoek naar rapid recovery voor patienten met totale knieprothese presenteerde: Rapid Recovery voor totale knieprothesiologie; echt zo veel beter? Een vergelijkbare cohort-studie van 200 patiënten.