Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Orthopedisch team in Ghana

Van 10 t/m 24 november 2012 verbleef voor de 7e keer een medisch team vanuit het het Reinier de Graaf in Ghana.  De Reinier de Graaf Groep is een van de participerende ziekenhuizen van de Stichting Care to Move. Deze stichting zendt al vele jaren (medische) teams uit naar het St. Joseph Hospital in Koforidua, Ghana. De uitwisseling betreft zowel vakinhoudelijke, medische als ook organisatorische expertise.

Onder aanvoering van orthopedisch chirurg Hennie Verburg heeft het team in het St. Joseph Hospital gewerkt. Voor Hennie Verburg was dit de 1e keer dat hij namens Care to Move met een team naar Ghana is geweest. Het team bestond naast Hennie Verburg uit Sander Wuite (assistent in opleiding), Suzanne Rensink (OK-assistent) en Rick van Oers (OK-assistent). Suzanne en Rick waren al meerdere keren geweest maar maakten deze keer kennis met het nieuwe ziekenhuis dat in 2011 geopend was. 

Het team vormde een goed aanvulling op de vier orthopedische chirurgen die werkzaam zijn in het St. Joseph. Tijdens hun verblijf lag het accent op de kniearthroscopie, een operatie die in Nederland veel verricht wordt, maar in het St. Joseph nog niet zo bekend is. De meeste patienten die in het St. Joseph geopereerd worden hebben veelal ernstige botbreuken opgelopen door verkeersongelukken. Hennie Verburg en Sander Wuite hebben de orthopeden van het St. Joseph wegwijs gemaakt in de kniearthroscopie en tevens onderwijs verzorgd voor het medische team van het ziekenhuis. 

De oburuni’s (blanken) hebben genoten van de gastvrijheid en hartelijkheid van velen die werkzaam zijn in het St. Joseph’s.

 

      

Fotografie: Suzanne Rensink