Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19067
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:42 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 17 [element_type_id] => 33 [languages_prefix] => [content_id] => 19067 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 33 [name] => ROGO - gipskamer 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 97 [element_id] => 17 [node_id] => 14527 [position] => right [order] => 97 ) ) )

Nieuws

Start bouw Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Gisteren Gisteren (donderdag 11 oktober) is gestart met de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Nieuwsarchief

PA Orthopedie afgestudeerd

Op maandag 14 januari 2013 heeft Michel Coenders in het kader van zijn  opleiding tot physician assistant zijn eindpresentaties gehouden met betrekking tot het uitgevoerde afstudeeronderzoek getiteld: De beleving van gonartrose en de invloed op de kwaliteit van leven en de arbeidsparticipatie. Met dit onderzoek en de presentatie daarvan heeft hij zijn opleiding tot physician assistant afgesloten en op woensdag 6 maart zal de diplomering plaatsvinden.

Michel Coenders startte in september 2010 met zijn opleiding tot physician assistant aan de Hogeschool te Utrecht. In overleg met zijn opleider Hennie Verburg, orthopedisch chirurg, werd een opleidingstraject vastgesteld met acht doelen die gedurende de opleiding met een voldoende moesten worden afgesloten. Hierbij valt te denken aan het opzetten en uitvoeren van spreekuren voor patiënten met artroseproblemen, patiënten met schouderproblematiek en de controles van patiënten met een heup- en een knieprothese.

Daarnaast werd ook een wetenschappelijk onderzoek gestart waarin hij begeleid werd door Nina Mathijssen, onderzoeker van de afdeling orthopedie. Naast het specialistisch werkterrein van de orthopedie volgde Michel ook vele stages bij ander specialismen te weten de spoedeisende hulp, de reumatologie, de neurologie, de kindergeneeskunde, de cardiologie en extern in de huisartsenpraktijk.  

 

Binnen de vakgroep orthopedie ondersteunt de PA de orthopedisch chirurg met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren.  Deze verandering heeft ook gezorgd voor een duidelijke efficiencyslag bij de orthopedie.