Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Succesvol Rapid Recovery symposium

Op donderdag 11 april 2013 vond het Rapid Recovery Symposium plaats, dat door Biomet samen met het Europese Centre of Reference, de Reinier de Graaf Groep werd georganiseerd,  in de Fokker Terminal in Den Haag,  met als thema:

Waarom ligt mijn patient nog in het ziekenhuis?

Vanuit het fundament, de optimalisatie van het logistieke proces rondom de heup- en kniepatiënt, wordt er nu nog nadrukkelijker gekeken naar verbeteringen die o.a. bereikt kunnen worden door het optimaliseren van het medisch handelen en het doorvoeren van nieuwe medische inzichten op basis van recente literatuur. De daaruit voortvloeiende inzichten dienen tegelijkertijd te beantwoorden aan de veranderende verwachtingen van de patiënt op het gebied van servicegerichtheid, kwaliteit en veiligheid.

Op de dag bezochten circa 250 mensen dit symposium waaraan een groot aantal sprekers hun ervaringen met de Rapid Recovery deelden met de aanwezige orthopedisch chirurgien, anesthesiologien, arts assistenten, PA´s en andere geinteresseerden. Voorzitter van dit symposium was dr. Stephan Vehmeijer. 

Keynote spreker was prof.dr. H. Kehlet uit Kopenhagen die in samenwerking met  de European Advisory Board onder leiding van Prof Kehlet (key note spreker) het Joint Care Programma heeft doorontwikkeld tot Rapid Recovery. Deze kwaliteitsfilosofie draagt bij aan het hoogste niveau van patiëntenzorg waar wij gezamenlijk naar streven.