Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Nieuwsarchief

Team terug uit Ghana

November 2011

Na een verblijf van twee weken kwam op 19 november jl. het ‘Delftse Team’ terug uit Ghana. De Reinier de Graaf Groep is een van de participerende ziekenhuizen van de Stichting Care to Move. Deze stichting zendt al vele jaren (medische) teams uit naar het St. Joseph Hospital in Koforidua, Ghana. De uitwisseling betreft zowel vakinhoudelijke, medische als ook organisatorische expertise.

Van 5 t/m 19 november 2011 heeft een team vanuit het Reinier de Graaf onder aanvoering van orthopedisch chirurg Rolf Bloem in het St. Joseph gewerkt. Voor Rolf Bloem was dit de 6e keer dat hij namens Care to Move met een team naar Ghana is geweest. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij de teams een medisch specialistische samenstelling hadden, maakten nu ook drie managers onderdeel uit van het team. Niet alleen medisch inhoudelijk maar ook op gebied van ziekenhuismanagement biedt de stichting het St. Joseph ondersteuning met als doel een vooraanstaand, selfsupporting orthopedisch ziekenhuis in Ghana te worden. Met de komst van het nieuw gebouwde ziekenhuis dat plaats biedt aan 200 patiënten en waarin o.a. 4 operatiekamers, een verkoever, een goede centrale sterilisatie en een spoedeisende hulp aanwezig zijn is een grote stap voorwaarts gemaakt om het doel te realiseren.

In deze twee intensive weken zijn door het team vele contacten gelegd om ook op afstand support te blijven bieden. De oburuni’s (blanken) hebben genoten van de gastvrijheid en hartelijkheid van velen die werkzaam zijn in het St. Joseph’s.

De medische leden van het team waren Rolf Bloem, Sebastian Peters en Monique van Leeuwen en de managementleden waren Viktor Krul, Jan Fok en Petra le Roy.

 

Het nieuw gebouwde ziekenhuis dat in mei jl. geopend is.

Archief op de polikliniek.

 

Opslag van al het gesteriliseerde materiaal voor de operaties.

 

Monique van Leeuwen, Sebastian Peters, dr. Emmanuel en Rolf Bloem op de operatiekamer.

 

De orthopedische werkplaats waar o.a. schoenen en krukken worden gemaakt.

 

De apotheek op de polikliniek.

 

Rolf Bloem en dr. Emmanuel op de operatiekamer.

 

Viktor Krul en Jan Fok aan het werk bij de afdeling facturatie.

Presentatie aan het management van het ziekenhuis.