Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Kinderorthopedie

Klompvoet

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) heeft de orthopedie van het Reinier de Graaf, samen met de orthopedie van het Haga Ziekenhuis en het lange Land Ziekenhuis, officieel benoemd tot Klompvoetcentrum. De toekenning van dit predicaat betekent dat Reinier kinderen met klompvoetjes de beste zorg biedt en voldoet aan de strikte eisen die daarvoor gelden.

Om het predicaat te krijgen moet er sprake zijn van kwalitatief optimale klompvoetzorg, goede toegankelijkheid en een goede geografische spreiding. Daarnaast moet de zogenoemde Ponseti behandeling worden toegepast door een vast team van behandelaars. Reinier de Graaf behoort met het predicaat tot een van de tien klompvoetcentra in Nederland.

 

De klompvoet is een aangeboren afwijking van één of beide voetjes bij een pasgeborene, en komt voor bij ongeveer 1 op de 800 pasgeborene.

De oorzaak is niet eenduidig. Erfelijkheid speelt hierin een rol. In ruim 80% van de gevallen is het kindje gezond en is dit de enige afwijking die het kind heeft.

De term klompvoet is een slechte vertaling van het Engelse ‘clubfoot’ waarbij de vergelijking wordt gemaakt met een golfclub. Meest opvallend is dat de voetjes naar binnen staan. Zeker als ouders, familie of bekenden dit voor het eerst zien, ziet het er indrukwekkend uit. Gelukkig kunnen we dit goed behandelen.

Klik hier voor de folder: Ponseti Reinier de Graaf - informatie voor ouders

Klik hier voor folder: Ponseti tenotomie Reinier de Graaf - informatie voor ouders

Klik op de afbeelding van het boek De Klompvoet om het te openen.