Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Knie

 

Consultkaart Artrose in de knie

Een Consultkaart is een nieuwe keuzehulp voor patiënten en artsen, geïnspireerd door de internationaal bekende ‘Option Grids’. Een Consultkaart ondersteunt patiënten en artsen bij het gesprek als er sprake is van verschillende behandelopties. Het geeft een beknopt overzicht van de mogelijkheden in vraag en antwoord. Aan de hand van de medisch wetenschappelijke richtlijn worden de meest gestelde vragen van patiënten per behandelmogelijkheid beantwoord.

Arts en patiënt kunnen aan de hand van de Consultkaart de mogelijkheden bespreken, vergelijken en samen een keuze maken voor de behandeloptie die het beste bij de patiënt past. Een Consultkaart is bedoeld om door de arts en patiënt samen te gebruiken in de spreekkamer.

 

Kijkoperatie of arthroscopie van de knie

Knieproblemen kunnen tegenwoordig in verreweg de meeste gevallen behandeld worden met een operatie die veel minder ingrijpend is dan voorheen. Deze operatie heet arthroscopie ofwel kijkoperatie.

 

Voorste kruisbandletsel

De voorste kruisband is een van de belangrijkste banden van de knie. Samen met de andere kniebanden, de beide menisci, het kraakbeen en de spieren zorgt de voorste kruisband voor de stabiliteit van het kniegewricht. Deze stabiliteit is noodzakelijk voor een goed functioneren van de knie in het dagelijks leven en bij het uitoefenen van sporten.

 

Knieprothese

Het been bestaat met name uit twee botten, het scheenbeen en het dijbeen (zie figuur 1), die ter plaatse van de knie scharnieren.  De uiteinden van die botten zijn bedekt met een laagje kraakbeen dat er voor zorgt dat de knie soepel beweegt. Dit kraakbeen is elastisch en kan schokken en stoten opvangen. Als het kraakbeen ernstig beschadigd of versleten is, is vervanging van het gewricht door een knieprothese vaak de enige oplossing.

 

Knierevisie operatie

Een revisie van een knieprothese houdt in dat uw knieprothese moet worden vervangen door een revisieknieprothese. Het vervangen van de knieprothese kan op verschillende manieren, van gedeeltelijk tot geheel, afhankelijk van de reden tot revisie.