Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Pannenbier Orthopedisch Centrum

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli 2019 pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Knie

Voorste kruisbandletsel

 

Na de operatie

De dag van de operatie blijft u in bed en u krijgt geen fysiotherapie. U heeft een drukverband om het hele been, dat na ongeveer 24 uur wordt verwijderd.

Ontslag

Ontslag volgt als de knie rustig is en u zonder risico zelfstandig kunt lopen. Meestal is dit op de derde dag na de operatie.
U zult thuis de oefeningen moeten voortzetten.
Daarnaast zullen de oefeningen na enige tijd worden uitgebreid en verzwaard. Het is daarom nodig dat u na ontslag uit het ziekenhuis doorgaat met fysiotherapie.

Fysiotherapie

De 1e dag na de operatie leert u van de fysiotherapeut een aantal oefeningen. Als u de oefeningen beheerst, moet u deze in het vervolg zelfstandig uitvoeren.
Doel is dat u de knie tot 90° kunt buigen en dat uw bovenbeenspier sterk genoeg is om het been op te tillen.
Tevens leert u lopen met krukken en, zo nodig, trap te lopen. Hierbij mag het geopereerde been worden belast op geleide van de pijn.
Na 2-3 dagen zijn deze doelen meestal bereikt en mag u naar huis.

Oefeningen

Voor elke oefening geldt:
• Ieder uur oefenen, alle oefeningen 10× herhalen.
• U mag tijdens het oefenen trek of rek voelen in de knie. Ook wat toename van pijn is acceptabel, maar dit moet na enige tijd rust weer afgenomen zijn.
• In het begin draagt u nog een drukverband, u mag dan gerust oefenen. Als het drukverband er af gaat, zal het oefenen steeds beter gaan.
• Als er een aanhoudende toename van zwelling, warmte of pijn in de knie ontstaat, heeft u mogelijk iets te veel gedaan. U dient dan frequentie en/of intensiteit van de oefeningen te verminderen. Meldt u dit ook aan de behandelende fysiotherapeut.
Eventueel kunt u de knie koelen met een ijspakking in een handdoek of washandje.
• Deze oefeningen zijn ook belangrijk om een trombosebeen te voorkomen.