Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Pannenbier Orthopedisch Centrum

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli 2019 pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Knie

Voorste kruisbandletsel


De operatie duurt ongeveer 90 minuten. Standaard krijgt u antibiotica op de operatiekamer, daarna nog 3 keer via het infuus als u op de afdeling bent. De ingreep in het gewricht wordt uitgevoerd en gecontroleerd door een kijkoperatie. In geval van plaatselijke verdoving kunt u een deel van de operatie volgen via een monitor als u dat wil. Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer.

Bij deze operatie worden twee technieken gebruikt:
1) herstel van de voorste kruisband met behulp van een deel van de knieschijfpees;
2) de hamstringtechniek, waarbij de pezen van de buigspieren van de bovenbenen worden gebruikt.

De eerste techniek

Als vervanging van de voorste kruisband wordt een deel van de pees gebruikt, die van knieschijf naar het onderbeen loopt. Aan de beide uiteinden van de pees zit een stukje bot; een stukje van de knieschijf en een stukje van het scheenbeen.

De pees wordt in het kniegewricht geplaatst en vastgezet op de plaats van de oorspronkelijke kruisband. De botstukjes worden met twee schroeven vastgezet in twee boortunnels, die in het boven- en onderbeen zijn gemaakt.

Het kan voorkomen dat u een scheurtje in de meniscus heeft. Als het mogelijk is, wordt tijdens deze operatie dit scheurtje gehecht of wordt het beschadigde deel verwijderd.

Aan de operatie houdt u een litteken over van 6 tot 8 centimeter, dat loopt over het kniegewricht, plus het litteken van de wondjes van de kijkoperatie. Daarna kunt u een verminderd gevoel hebben naast het litteken.

De tweede techniek

Er wordt een nieuwe kruisband gemaakt van twee pezen van de hamstrings, te weten de semitendinosis en de gracilis-pees. Tijdens de operatie zet de orthopedisch chirurg de nieuwe kruisband vast met een dwarse pin en een schroef. Hiervoor zijn verschillende methoden mogelijk.

Ervaring heeft geleerd dat de pijn na de operatie meevalt. Toch is pijn niet helemaal te voorkomen. Als u pijn heeft, laat dit dan weten, zodat de medicatie tegen de pijn kan worden aangepast. Een goede pijnstilling is immers belangrijk voor het genezingsproces