Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19069
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:37:43 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 19 [element_type_id] => 35 [languages_prefix] => [content_id] => 19069 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 35 [name] => ROGO - Mannelijke arts 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 182 [element_id] => 19 [node_id] => 15258 [position] => right [order] => 182 ) ) )

Nieuws

Start bouw Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Gisteren Gisteren (donderdag 11 oktober) is gestart met de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Schouder

Rotator cuff scheur


Het rotatorenmanchet of rotatorcuff, is een groep van pezen die aanhecht op de kop van de bovenarm. De functie is het draaien en heffen van de arm, en het gecentreerd houden van de kop in de kom (zie anatomie).
De pezen draaien onder het acromion (deel van het schouderblad) door, waar ze erg kwetsbaar zijn voor beschadiging.
Wanneer de pezen van de rotator cuff scheuren, is het bewegen van de schouder pijnlijk en kan er sprake zijn van krachtsverlies en een onvermogen de arm op te tillen. Dit is afhankelijk van de omvang van de scheur en het aantal gescheurde pezen. De pijn is ook zeer vaak s’nachts aanwezig, en straalt uit naar de bovenarm.