Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19069
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:37:43 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 19 [element_type_id] => 35 [languages_prefix] => [content_id] => 19069 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 35 [name] => ROGO - Mannelijke arts 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 182 [element_id] => 19 [node_id] => 15258 [position] => right [order] => 182 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Schouder

Rotator cuff scheur


Het rotatorenmanchet of rotatorcuff, is een groep van pezen die aanhecht op de kop van de bovenarm. De functie is het draaien en heffen van de arm, en het gecentreerd houden van de kop in de kom (zie anatomie).
De pezen draaien onder het acromion (deel van het schouderblad) door, waar ze erg kwetsbaar zijn voor beschadiging.
Wanneer de pezen van de rotator cuff scheuren, is het bewegen van de schouder pijnlijk en kan er sprake zijn van krachtsverlies en een onvermogen de arm op te tillen. Dit is afhankelijk van de omvang van de scheur en het aantal gescheurde pezen. De pijn is ook zeer vaak s’nachts aanwezig, en straalt uit naar de bovenarm.