Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19069
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:37:43 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 19 [element_type_id] => 35 [languages_prefix] => [content_id] => 19069 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 35 [name] => ROGO - Mannelijke arts 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 182 [element_id] => 19 [node_id] => 15258 [position] => right [order] => 182 ) ) )

Nieuws

Technische briefing Tweede Kamer over implantaten

De NOV heeft op woensdag 13 februari jl in de Tweede Kamer tijdens een technische briefing gesproken over implantaten.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

Orthopedische implantaten

Reactie op artikel Trouw over (on)veiligheid van implantaten Vandaag (maandag 26 november) staat er een artikel in Trouw over de (on)veiligheid van implantaten.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Schouder

Rotator cuff scheur


Het rotatorenmanchet of rotatorcuff, is een groep van pezen die aanhecht op de kop van de bovenarm. De functie is het draaien en heffen van de arm, en het gecentreerd houden van de kop in de kom (zie anatomie).
De pezen draaien onder het acromion (deel van het schouderblad) door, waar ze erg kwetsbaar zijn voor beschadiging.
Wanneer de pezen van de rotator cuff scheuren, is het bewegen van de schouder pijnlijk en kan er sprake zijn van krachtsverlies en een onvermogen de arm op te tillen. Dit is afhankelijk van de omvang van de scheur en het aantal gescheurde pezen. De pijn is ook zeer vaak s’nachts aanwezig, en straalt uit naar de bovenarm.