Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19069
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:37:43 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 19 [element_type_id] => 35 [languages_prefix] => [content_id] => 19069 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 35 [name] => ROGO - Mannelijke arts 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 182 [element_id] => 19 [node_id] => 15258 [position] => right [order] => 182 ) ) )

Nieuws

Mobiel skills lab bezoekt Delft

Deze week stond er naast het Reinier de Graaf Ziekenhuis een mobiel lab in de vorm van een zwarte vrachtwagen.
lees verder

Opereren op een andere locatie

Opereren op andere locaties Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil patiënten de beste zorg bieden.
lees verder

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum.
lees verder

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Schouder

Schouderspreekuur

 

In het Reinier de Graaf Gasthuis bestaat al vele jaren een specialistisch schouderspreekuur. 

Het doel van de polikliniek is om bij patiënten met schouderklachten zo veel mogelijk in één consult tot een diagnose en behandelplan te komen. Naast het onderzoek van de orthopeed en het röntgenonderzoek, is een echografie van de schouder erg belangrijk. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Rychard Geryszewski, fysiotherapeut, met een rijke ervaring op het gebied van schouder-echografie. Daarnaast brengt de heer Geryszewski zijn schouderexpertise als fysiotherapeut in. Een echografie levert belangrijke aanvullende informatie over de kwaliteit van de rotatorcuffpezen, de slijmbeurs en het al of niet aanwezig zijn van kalk rond de schouder. In veel gevallen maakt echografie het aanvullend onderzoek met een MRI overbodig.

Als u een afspraak heeft gemaakt op de schouderspreekuur krijgt u vragenformulieren thuisgestuurd die u thuis op een rustig moment kunt invullen. Het betreffen vragen over uw schouderklachten en de invloed hiervan op uw dagelijks functioneren. Een deel van deze formulieren wordt door de specialist gebruikt tijdens het consult, een ander deel voor wetenschappelijke doeleinden.

Tijdens het bezoek op de polikliniek wordt er eerst een serie röntgenfoto’s gemaakt van uw schouder (en eventueel van uw nek als daar aanleiding toe is). Daarna volgt de echo van de schouder en dan het consult bij de specialist die op dat moment dus over alle informatie beschikt. Soms wordt extra aanvullend onderzoek in de zin van een MRI, CT-scan of botscan aangevraagd.

Naar aanleiding van de diagnose wordt de behandeling ingesteld. De behandelmogelijkheden zijn divers en lopen uiteen van een niet operatieve behandeling zoals fysiotherapie en/of injecties en/of medicatie, tot operatieve behandelingen. Voor wat betreft de operatieve behandelingen is grote expertise aanwezig op het gebied van kijkoperatietechnieken bij instabiliteit en bij peesletsels, en grote expertise op het gebied van schouderprothesen.

Voor meer informatie over deze behandelingen wordt verwezen naar de specifieke informatie per behandeling op de website.