Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19068
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:37:14 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 18 [element_type_id] => 34 [languages_prefix] => [content_id] => 19068 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 34 [name] => ROGO - handen wassen 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 181 [element_id] => 18 [node_id] => 15153 [position] => right [order] => 181 ) ) )

Nieuws

Technische briefing Tweede Kamer over implantaten

De NOV heeft op woensdag 13 februari jl in de Tweede Kamer tijdens een technische briefing gesproken over implantaten.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

Orthopedische implantaten

Reactie op artikel Trouw over (on)veiligheid van implantaten Vandaag (maandag 26 november) staat er een artikel in Trouw over de (on)veiligheid van implantaten.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Consulenten orthopedie

 

Consulenten orthopedie

         

Thea van Houdt

  015 - 260 3820

Lisa Toet

  015 - 260 3820


 

Vast aanspreekpunt voor patiënten

 

Inleiding

De maatschap orthopedie van de Reinier de Graaf Groep hecht veel waarde aan een goede begeleiding van patiënten voor en na hun verblijf in ons ziekenhuis. De orthopedieconsulente is uw vaste aanspreekpunt als u vragen heeft over de behandeling, de operatie of de nazorg betreffende  de totale knie, totale heup of totale schouderoperaties.

De orthopedie consulenten zijn bereikbaar op 015 260 38 20. Zij hebben dagelijks telefonisch spreekuur tussen 8.30 en 9.15 uur.

Buiten deze tijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat. De consulent belt u zo snel mogelijk terug. Als het mogelijk is, geeft de consulent u meteen antwoord op uw vraag. In andere gevallen zal ze met de specialist/ behandelaar overleggen en belt ze u terug.


Twee orthopedieconsulenten

De Reinier de Graaf Groep heeft twee orthopedieconsulenten in dienst. Zij vormen samen een team dat beschikt over brede ervaring op orthopediegebied.
 

Hoofdtaken

De werkzaamheden van de orthopedieconsulenten zijn te verdelen in 4 hoofdtaken:

1. Patiëntenvoorlichting
Uw eerste ontmoeting met de orthopedieconsulent vindt waarschijnlijk plaats op de polikliniek orthopedie in gebouw B in Delft. In dezelfde ruimte is namelijk het voorlichtingspunt van de orthopedieconsulent gevestigd.

Het voorlichtingspunt heeft een dubbel doel. In de eerste plaats kunt u er terecht voor alle beschikbare folders met betrekking tot orthopedische ingrepen. In de tweede plaats kunt u er na het poliklinisch bezoek aan de specialist een afspraak maken voor informatie over de behandeling die u gaat krijgen. Bijvoorbeeld informatie over de opnameprocedure en over onderzoeken, die deel uitmaken van de behandeling.

De orthopedieconsulent staat u graag te woord. In veel gevallen zal de arts u ook zelf voor meer informatie doorverwijzen naar haar.

2. Pre-operatief onderzoek
Enkele weken voordat u geopereerd wordt, vindt er een preoperatief onderzoek plaats om te kijken of u gezond genoeg bent om de operatie te ondergaan en wat er moet gebeuren als dat niet het geval is. Een van de onderdelen van het onderzoek is een gesprek met de orthopedieconsulent. Zij informeert u dan over de opnameprocedure en het verblijf in het ziekenhuis. Ook brengt zij samen met u de nazorg zoveel mogelijk in kaart en informeert zij u over welke stappen u dient te ondernemen om de nazorg te regelen. Verder komt aan de orde wat u na de operatie wel en niet mag doen en welke aanpassingen u thuis eventueel dient aan te brengen.

3. Telefonisch contact als u na de operatie weer thuis bent
Net voordat u naar huis gaat, wordt een afspraak gemaakt voor een controle op de poli. Dit controlebezoek zal ongeveer 2 weken na ontslag plaatsvinden bij de orthopedieconsulent en na 6 weken bij de behandelend arts. Mochten er problemen zijn, kan de orthopedieconsulent nog dezelfde dag contact opnemen met de arts en diens advies weer doorgeven aan u.

4. Dagelijks telefonisch spreekuur
Als u vragen of problemen heeft, kunt u contact opnemen met de orthopedieconsulenten tijdens het dagelijks telefonisch spreekuur.
Maandag tot vrijdag tussen 8.30 - 9.15 uur zijn ze te bereiken onder telefoonnummer (015) 260 38 20.
Buiten deze tijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat. De consulent belt u zo snel mogelijk terug.
Als het mogelijk is, geeft de consulent u meteen antwoord op uw vraag. In andere gevallen zal ze met de specialist/ behandelaar overleggen en belt ze u terug.