Nieuws

VGZ Zinnige Zorg Award 2021 - stem voor 30 mei a.s.

3D scan en print braces Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose.
lees verder
Nieuwsarchief >>

Orthopeden

Hennie Verburg

Als student hadden de orthopedie colleges mijn extra aandacht. Hoeveel spiertjes er toch wel niet voor nodig zijn om alleen maar een kopje te kunnen optillen. En hoeveel coördinatie daar voor nodig is!!
 
Onder andere de reden dat ik tijdens mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, 5 jaar lang als assistent verbonden ben geweest aan het Anatomisch Laboratorium te Amsterdam. Hier heb ik de schoonheid van het bewegingsapparaat (de ‘machinerie’ achter het bewegen van armen en benen) zeer uitgebreid van binnen en van buiten leren kennen.
 
Na mijn studie Geneeskunde (1978-1986) ben ik na enkele omzwervingen als arts-assistent chirurgie en orthopedie in Eindhoven en Sittard, met mijn opleiding tot Orthopedisch Chirurg begonnen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Tijdens mijn opleiding ben ik 3 jaar arts geweest bij de Nederlandse Ski Vereniging en heb hierdoor veel (wintersport)ongelukken begeleid. De interesse in de traumatologie (ongevalgeneeskunde) heb ik verder uitgebreid door direct na mijn opleiding (1996) 3 maanden te werken op de trauma afdeling van het grootste orthopedische ziekenhuis in New York (Hospital for Special Surgery).
 
Sinds 1996 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg en werk ik als staflid orthopedie in de maatschap orthopedie en traumatologie regio Delft en Voorburg in de Reinier de Graaf Groep. Vanaf 2009 vervul ik tevens de functie van waarnemend opleider.
Samen met Combined Quality Care hebben we onlangs een project opgezet in Delft voor een totaal behandelconcept van de patiënt met een voorste kruisbandletsel, waarbij fysiotherapie en orthopedie nauw met elkaar samenwerken.
Het werken in onze zeer ambitieuze groep inspireert mij enorm tot het verdiepen in de nieuwste behandelmethodes, vooral voor de knie- en schouderproblemen. Mede daarom houd ik mij bezig met onderzoek naar minimaal invasieve chirurgie van de knie en verwacht hierop te promoveren.
Door je op enkele gebieden verder te specialiseren binnen ons vakgebied kan je jouw patiënt de beste informatie en behandeling geven!
 
Hennie Verburg heeft zich binnen de orthopedie gespecialiseerd in knie- en schouderchirurgie en (sport) traumatologie.